Események Brassóból

A kolozsvári Szent András Evangelizációs Iskola Fülöp kurzust tartott november 21-23 között Brassóban. A kurzus része volt a Keresztirány által szervezett Tanítványság-képzőnek. Áldott hétvége volt. Isten 17 fiatalt hívott el a kurzusra Brassóból és Gelencéről. A tanítások és a team tagok tanuságtételei egészen a szívünkig hatoltak, valósággal látható volt, ahogy Isten cselekszik bennünk és megérint a szíveinket. A hétvége csúcspontja a Szentlélek hívás volt. Isten lelke köztünk volt és átjárt és cselekedett bennünk. Ezt visszajelzésként a tanuságtételekben is hallottuk. A szolgálatunkat jól és nagyon jól éltük meg. Isten fizesse imáitokat.

Őszintén szólva, amit innen elviszek az egy hatalmas lelki feltöltődés, nagyon sok kérdésemre kaptam választ és olyanokra, amikre nem vártam, hatalmas benyomással lesz ez a további életemre nézve és örülök, hogy itt lehettem!

Köszönöm a “Team”-nek, hogy eljöttek és lehetővé tettek egy ilyen csodálatos és egyben mély dolgot.” Vass Attila István

Azt viszem magammal, hogy boldog lehetek, mert én kellett volna a kereszten legyek a bűneim miatt, de Jézus vállalta helyettem és minden okom meg van, hogy hirdessem őt. Voltam már Fülöp kurzuson, de újra emlékeztettek dolgokra és talán mélyebb is volt számomra. Sosem tapasztaltam így meg a Szentlelket, mint most, és érzem, hogy a Szentlélek akár csak a templomban bennem örült csak annak például, hogy milyen sokan áldoznak vagy más apró dolgoknak. Eldöntöttem újra, hogy Istennel akarok élni és szolgálni őt, elmondani, hogy van remény és boldogság számunkra. Alig várom, hogy otthon az ifiben elmeséljem, hogy mennyi mindenben növekedtem.”

Tudom most már, hogy életem minden pillanatában ő velem van és, hogy olyannak szeret, amilyen vagyok.”

Hazaviszek egy nagy adag tudást, amit hasznosítani fogok. Megtanultam, hogy mit tett értem Jézus és egy életre a szívembe véstem.” Both Tamás

Nagyon sok szeretetet kaptam és ezt tovább is tudom adni… Istennek semmi sem lehetetlen és ő képes bármiből meggyógyítani.”

 

November 19-én dicsőítő estre került sor a brassói Jézus Szíve templomban, melyet a helyi Keresztirányosok és a brassói Élet a Szentlélekben közösség szerveztek. Ez az imalkalom sokkal mélyebb volt mint az első, amely szeptemberben volt. Annak ellenére, hogy nem sikerült időben meghirdetni, megtelt a templom és ismét különböző felekezetű emberek jöttek el Istent dícsérni. Isten jelenlétét tapasztaltuk az ima alatt. A Szentlélek vezetett és átjárt bennünket. Várjuk a következő alkalmat!