I-IV-es Keresztirányos Biblia tábor

Az idei I-IV-es Keresztirányos Biblia tábort az Ivói Kolping tábor helyén tartottuk szeptember 2-7 között a “Kinek vagy te fontos?” mottóval. A táborban 44 gyerkőc vett részt, akikkel öröm volt együtt lenni a szűk egy hét alatt.

Az idei témánk Dávid királyról szólt, aki szerintünk, sok szempontból jó példakép lehet a gyerekek számára. Azáltal, hogy Isten a sok testvér közül a legkisebbet választotta, mint jövendőbeli királyt, a gyerkőcök szívükbe zárták azt az üzenetet, hogy Isten számára ők fontosak, szereti őket, barátságba akar lenni velük és hogy ez mindig is így fog maradni.

A hét folyamán a gyerekek több műhelyen is rácsodálkozhattak arra, hogy egy kis elszántsággal és türelemmel sok új és kreatív dolgot meg lehet tanulni: volt aki táncolt, aki képeslapot készített varrástechnikával, aki gitározott, aki ping-pongozott vagy volt aki gyöngyöt fűzött. A közös játékok és sportvetélkedők különös élmények voltak úgy a gyekőcöknek, mint nekünk, a szervezőknek, annyira jó volt együtt nevetni és együtt lenni.

Kegyelemnek éltük meg azt, hogy Balla Imre segédlelkész is eljött a táborba és közösen ünnepelhettünk a szentmisén. Köszönjük, hogy a prédikációk annyira élettel teliek voltak és, hogy olyan közvetlenül szólt a gyerekekhez.

Pénteken ellátogattunk az Ivói Vadasparkba, ahol alkalmunk volt szarvasokat látni, bebarangolni két csoportban a park egy kis részét és megismertük Juliskát, a legkedvesebb szarvast, aki megengedte, hogy megsimogassuk:). Ezúttal köszönjük Nagy Éva idegenvezetőnek, aki nagyon lelkesen felelt minden kérdésünkre és végig vezetett bennünket ezen a szép tájon.

Szombaton este nagy tábortűzzel és szalonnasüléssel, zenével és táncikával, énekeléssel ünnepelve közeledtunk a tábor végéhez. A vasárnap szentmisén pedig, a gyerekek szüleivel együtt, hálát adtunk az idei táborért és mindazért a sok élményért amit kaptunk együtt és külön-külön. Ezt követte egy rövid képes beszámoló, amit a szülöknek készítettünk, aztén a búcsúzások, ölelések.

Köszönjük a szülőknek a bizalmat, a megértést és a nyitottságot, hogy ránk bízták pár napra gyerekeiket, igazán áldás volt velük lenni és együtt tapasztalni Isten szeretetét.

Köszönjük a Kolping tábornak, hogy befogadtak és hogy segítségünkre voltak mindenben.

És köszönjük a mi szerető Istenünknek, hogy mind úgy lehettünk ott ebben a táborban mint az Ő gyermekei, hálásak vagyunk, hogy végig velünk voltál, vigyáztál nagyra és kicsire egyaránt, és hogy fontosak vagyunk a te számodra. Dicsőség Neked ezért, Istenünk!

                                                                                                                                                                            Vakaria Erika, táborvezető.