Nyári Nagytábor

Az idei évben július 27. és augusztus 2. között került megrendezésre a Keresztény Nyári Tábor Jobbágyfalván, a Tündér Ilona Vendégházban. Az esemény főszervezője a Keresztirány Ifjúsági Szolgálat volt. Az 53 résztvevő Erdély különböző városaiból, falvaiból jött el, mint pl. Nagyvárad, Nagykároly, Szatmárnémeti, Székelyudvarhely, Csíkszereda, Gyergyóalfalu, Gelence, Marosvásárhely, Gyergyószentmiklós stb.
A fiatalok egy igazi kalandtúrában vehettek részt, végigkövetve a Szentírás egyik legnagyobb alakjának, Ábrahámnak az életútját. A tanítások során a több ezer éves történéseket aktualizáltuk, lefordítva a fiatalok nyelvére, a mindennapi életükre vonatkoztatva. Az előadásokat hallgatva a résztvevőknek lehetőségük volt új szemmel nézni és átértékelni a kapcsolataikat Istennel, családdal, barátokkal, közösséggel és önmagukkal. A tábor tinédzserei a hét folyamán nézőkből aktív résztvevőkké váltak, mivelhogy a bibliai részek általuk elevenedtek meg, többek között tévéműsort vezettek, reklámoztak, interjút készítettek, reppeltek, pantomimeztek stb.
A közös együttlétünk három alappillére a szentségimádás, életünk Jézusnak való átadása és a tisztaságban való elköteleződés volt. Ezen kívül nem feledkezhetünk meg a szentmisékről sem, amelyekben segítségünkre volt T. Csüdőr Imre jobbágyfalvi plébános és T. Fülöp László gelencei segédlelkész, akik szavaikkal bátorítottak, lelkesítettek minket.
Azonban a tábor nemcsak tanításokból állt, maradt idő kikapcsolódásra is: lovaglás, gitártanulás, barkácsolás, társasági tánc, párkapcsolati műhely, lelki beszélgetések, métázás, focizás, kirándulás is akadt a tarsolyban. Az egyik legfrankóbb mozzanat a közös flashmobtanulás és annak bemutatása volt, Pintér Béla Új szív című dicsőítő dalára.
Köszönetünket szeretnénk kinyilvánítani minden jóakaratú embernek, aki imáival támogatott bennünket, illetve köszönjük a marosvásárhelyi Magvető közösségnek és egy kedves gyergyószentmiklósi családnak az anyagi hozzájárulásért. Továbbá hála van a szívünkben T. Csüdőr Imre és T. Fülöp László lelkészek iránt, hogy közreműködtek. Isten fizesse meg mindenkinek a szolgálatát!

A következőkben kis ízelítőt kaphattok a résztvevők élményeiből, tapasztalásaikból:

  • „Számomra nagyon mélyek voltak a tanítások, tetszett, hogy mindegyikben megtaláltam azt a személyes üzenetet, amit Isten tartogatott nekemA héten különösen megtapasztaltam azt, hogyan tud Isten szólni az emberek által nem csak a szent pillanatokban. Ugyanakkor Jézus megerősített abban, hogy nem vagyok egyedül, és ez valami fantasztikus érzés!” V.R.B.
  • „Jók voltak az esti programok és jó volt a társaság. Ami még a többi tábortól eltérő volt, de nagyon jó, az a program, amikor kisebb csoportokban beszéltünk öltözködésről, buliról és a médiáról.” E.A.
  • „Számomra a tábor legjobb pontja az életátadás volt, ez volt a hatodik ilyen táborom, de azt mondhatom, hogy ez volt mindennek a csúcspontja. A tisztaságban való elköteleződés megújítása is nagyon tetszett. A közösségi téma is most volt a legmélyebb számomra, mivel Isten itt is egy újabb dolgot mutatott meg nekem a közösségemmel kapcsolatban. Amúgy maga az egész tábor témája nagyon tetszett.” G.A.


Végül egy kis bátorítás azoknak, akik gondolkodnak azon, hogy jövőben eljöjjenek a Keresztirány-táborba:

  • „Azért érdemes eljönni a táborba, mert új barátokat szerezhetünk, jó Istenélményekkel gazdagodunk, sok a vidám pillanat, nagyon jók a kiscsoportok, és nagyon jók a team tagok, jókat lehet velük beszélgetni. (És másokkal is :D )” K.B.
  • „Ebbe a táborba azért érdemes eljönni, mert egy olyan közösségbe csöppenhetsz, amely elfogad és szeretettel van irántad, ahol felszabadulhatsz és önmagad lehetsz. Istent dicsőítve szíved szabadságra lelhet, és felülmúlhatatlan pillanatokat élhetsz át jelenlétében.” D.J.
  • „Ez az a tábor, amiben személyes Istenélményben lesz részed, és nem csak azért mész, hogy ne otthon ülj.” E.A.
  • „Isten nem az érdemeidért jó veled és ajándékoz, hanem, mert Ő jó. Azt mondanám el erről a táborról, hogy ez nem a szentek közössége. Ugyanolyan bűnös emberek jönnek el ide, mint te. A programok által megismerheted Isten igazi arcát, hogy ki vagy te Isten szemében, egy csomó örömet és szeretetet kaphatsz Istentől és a többi embertől. Jó feltöltődést ad, és nem olyan amilyennek gondolnád, hanem annál sokkal jobb. Itt szórakozni is lehet.” M.A.